Frøbånd. Denne sorten kan brukes som både blad- og krondill. For jevn tilgang av bladdill bør man så med noen ukers mellomrom. Krondill sås senest i mai. Bytt voksested hvert...
Flerårig. Deilig som frisk krydderurt eller tørket til te. Anvendes i salater, supper og gryteretter. Krever lys for å spire, frøene må derfor ikke dekkes av jord. Plasseres solrikt i...
Lange, glatte røtter med kraftig smak. Både blader og røtter kan anvendes. Røttene er ganske tykke og velegnet til lagring. Bladutviklingen er kraftig. Rot anvendes i supper, gryte- og grønnsaksretter....
Ettårig. Meget aromatisk.De friske bladene anvendes som en kraftig, pikant krydderurt i orientalske, eksotiske retter. Frøene kan høstes, tørkes og anvendes som krydderi i maten. Planten er selvsående. Dekorative sart...
Flerårig. Intensivt duftende krydderurt. Velegnet som krydder i supper, pizza, kjøtt-, fjærkre- og fiskeretter. Høstes før planten går i blomst. Kan anvendes frisk og tørket. Trives på en solrik plass...
Persille med krusete blader. Spiringstid 2-4 uker. Høstes etter hvert, langt ut på høsten. Kan fryses og lagres. Tilstrekkelig for 6-9 m Kultivering: Tidlig, så snart jorden er klar...
Persille med glatte blader, har en kraftigere smak enn kruspersille. Spiringstid 2-4 uker. Høstes etter hvert, langt ut på høsten. Kan fryses og lagres. Tilstrekkelig for 6-9 m Forkultivering:...
Hurtig voksende, utbytterik. Vitaminrik krydderurt med pikant smak. Dyrkes innendørs året rundt evt. i dertil egnet spireboks. Klippes med saks og brukes f.eks. som pynt på smørbrød eller som krydret...
Såbånd. Denne sorten kan brukes som både blad- og krondill. For jevn tilgang av bladdill bør man så med noen ukers mellomrom. Krondill sås senest i mai. Bytt voksested hvert...