Rask levering - Norsk nettbutikk - Miljøvennlige produkter

Hva er enzymer og deres bruk i vaskemidler

på December 20, 2021

Enzymer er stoffer, hovedsakelig proteiner, som bryter ned fett (lipaser), proteiner (proteaser) og stivelse (amylase) ved relativt lave temperaturer. Enzymer forekommer i alle planter, dyr og mennesker og er involvert i alle metabolske prosesser. Dette er proteinkatalysatorer som i stor grad akselererer kjemiske reaksjoner i kroppen vår og uten dem ville reaksjonen ikke finne sted eller foregå veldig sakte

enzymer i vaskemidler
Enzymer

De mest kjente for oss er fordøyelsesenzymer, som forbedrer nedbrytningen av mat.

Enzymer brukes i nesten alle vanlige vaskemidler og oppvaskmidler. Enzymer er imidlertid ikke kjemikalier og de løsner ikke eller binder skitten,  de bare "spiser opp" skitten.
Og her er et stort problemet. I levende organismer utfører enzymer sine funksjoner og er en del av levende organismer. Når vi river dem ut av organismer, kan de ikke lenger skille mellom fete matrester og menneskehudolje. Via vaskemiddelsrestene i tørkede tøyer angriper de huden som er fuktig. Det er vanligvis nakke, albuer, armhuler og konsekvensen er allergier.
I dag er nesten alle enzymene som  brukes i vaskemidler fra genmodifiserte organismer. Noen ganger står det på produktene at: "Vi garanterer at enzymene ikke har blitt manipulert av genet". Dessverre men, brukes begrepet ofte om enzymer som kommer fra genetisk konstruerte mikroorganismer, men som ikke har blitt modifisert i sin egen proteinstruktur. 
sonett uten enzymer
 
Alle Sonett produkter er fri for enzymer 
TILBAKE TIL TOPPEN