Rask levering - Norsk nettbutikk - Miljøvennlige produkter

Hvilke grønnsaker kan såes tidligst?

på January 19, 2022
Perfekt Miljø - Din Destinasjon for Hageglede og Bærekraft

Når kan man så?

Dette spørsmålet får vi hvert år fra utålmodige dyrkere. Alle planter er klassifisert i henhold til vekstvarigheten, derfor bør grønnsakene med lengst tid fra frøspiring til høsting (selleri, chilipepper, paprika, auberginer) sås først.

I januar og februar sår du bare de grønnsakene du vil dyrke i et oppvarmet drivhus, ellers vil frøplantene være slitne og utbyttet være lavt.

paprika-fra-frø

Paprika, chili og aubergine trenger 25 til 28 grader til å spire. De vil begynne å spire om 1 til 3 uker. Hvis du prikler plantene, vil de vokse på 50-60 dager, hvis ikke på 45-50 dager. Det er best å spire dem i små spireposer og flytt dem til en større potte med den, uten å ta planten ut. Planteposene forstyrrer ikke plantenes røtter, og brytes etter hvert ned i jorden. På denne måten får plantene mindre stress og danner frodigere røtter. De er også flotte for å spire agurker.

Frøene må holdes fuktige helt til de spirer. Frøene spirer best om de får et dekke over seg slik at jorden ikke tørker ut. Dette kan være et kjøpt minidrivhus, eller en klar plastpose. Når plantene dukker opp, ta av lokket kort hver dag og luft ut. Ingen vanning er nødvendig før spiring. Jorden må være godt fuktet før såing. Senere må du passe på at jorden ikke tørker ut.

Paprika, chilipepper og tomater kan dyrkes i samme drivhus. Auberginer sås på samme måte. De liker heller ikke flytting og sås best i planteposer.

aubergine

Paprika, chilipepper, auberginefrø kan kjøpes

TILBAKE TIL TOPPEN